Naredili smo korak naprej, vrnili smo se v čase naših babic. Na naši kmetiji pečemo tudi  pravi kmečki kruh iz krušne peči. Velik povdarek damo na kakovost in poreklo, zato uporabljamo samo domača žita, ki jih pridelamo na naših njivah v sklopu kolobarja njivskih posevkov.

Letno posejemo 4 ha pšenice in 1ha pire. Kruh pečemo ob petkih, sobotah in v nedeljo dopoldan.
Kruh pečemo po starem tradicionalnem receptu, uporabljamo samo domačo moko (iz mlina na kamen), sol, in vodo. Nobenih konzervansov, sladkorja ali olja ni v naših kruhih, kar jih dela posebne in zdrave. Ponašajo se tudi z dolgo obstojnostjo in svežino.

Po naročilu spečemo tudi odojka ali jagnje, ki ga še vročega in razrezanega dostavimo na vašo lokacijo. Dodamo sveži kruh in kislo zelje ali turšijo (pozimi), poleti pa mlado čebulo in  paradižnik.

kruh   kruh2

kruh3   kruh4

pek1   pek2

PRIČELI SMO S PRODAJO KISLEGA ZELJA!

Ko zelje skisamo, postane superživilo. Kislo zelje združuje zdravilne učinke vse zelenjave iz družine kapusnic (vanjo spadata, na primer, tudi cvetača in brstični ohrovt) in probiotično delovanje, za katerega je odgovoren fermentacijski proces.

V zelju je veliko vitamina A in C, študije pa dokazujejo, da naj bi razhudniki nižali slab holesterol. Zelje je tudi bogat vir antioksidantov in nasploh deluje protivnetno, zaradi česar niža tveganje za rakava obolenja. Vendar, šele ko zelje skisamo, postane to živilo zares superživilo.

 

 

 

 

 

Najavljanje ni potrebno. Za varnost je poskrbljeno.

Na glavni tržnici v Mariboru na Vodnikovem trgu, vsako sredo, petek in soboto.

Vse informacije glede tržnice na tel 031 741 584 - Ida Horvat

 


Ida Horvat, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji | Dogoše | Nad reko 15 | 2000 Maribor

Davčna številka: SI40014177 | IBAN SI56 0417 3011 2586 445 (NOVA KBM d.d.)

solate.horvat@siol.net | zelenjava.horvat@siol.net | tel.: 041 741 584

 

 

                                     

Cene in plačila

Naročila in dostava

Zasebnost in piškotki