Kislo zelje je uporabno živilo tudi pri zmanjševanju odvečne telesne teže. Priporočljiva dieta s kislim zeljem svetuje naslednje:

- na tešče popijte kozarec zeljnice. To bo pospešilo vašo prebavo in spodbudilo presnovo.
- pred obroki si privoščite nekaj grižljajev presnega kislega zelja. S tem boste spodbudili prebavo in potešili lakoto. Ob obroku boste tako zanesljivo pojedli manj.
- kuhajte dietno hrano s kislim zeljem. Vsakih nekaj dni naj bo na mizi obrok kislega zelja, ki je lahko pripravljen na različne načine.
- če vas med obroki pogosto muči lakota, si dovolite prigrizek s kislim zeljem, sadjem, jogurtom. To ustreza večini ljudi, nasiti in ima hkrati malo kalorij.

Zaradi vseh pozitivnih lastnosti, ki jih ima kislo zelje na naš organizem, le poskrbite, da bo kislo zelje stalnica na vaših mizah, ne le v zimskem času.

PRIČELI SMO S PRODAJO KISLEGA ZELJA!

Ko zelje skisamo, postane superživilo. Kislo zelje združuje zdravilne učinke vse zelenjave iz družine kapusnic (vanjo spadata, na primer, tudi cvetača in brstični ohrovt) in probiotično delovanje, za katerega je odgovoren fermentacijski proces.

V zelju je veliko vitamina A in C, študije pa dokazujejo, da naj bi razhudniki nižali slab holesterol. Zelje je tudi bogat vir antioksidantov in nasploh deluje protivnetno, zaradi česar niža tveganje za rakava obolenja. Vendar, šele ko zelje skisamo, postane to živilo zares superživilo.

 

 

 

 

 

Najavljanje ni potrebno. Za varnost je poskrbljeno.

Na glavni tržnici v Mariboru na Vodnikovem trgu, vsako sredo, petek in soboto.

Vse informacije glede tržnice na tel 031 741 584 - Ida Horvat

 


Ida Horvat, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji | Dogoše | Nad reko 15 | 2000 Maribor

Davčna številka: SI40014177 | IBAN SI56 0417 3011 2586 445 (NOVA KBM d.d.)

solate.horvat@siol.net | zelenjava.horvat@siol.net | tel.: 041 741 584

 

 

                                     

Cene in plačila

Naročila in dostava

Zasebnost in piškotki