Ko zelje skisamo, postane superživilo. Kislo zelje združuje zdravilne učinke vse zelenjave iz družine kapusnic (vanjo spadata, na primer, tudi cvetača in brstični ohrovt) in probiotično delovanje, za katerega je odgovoren fermentacijski proces.
V zelju je veliko vitamina A in C, študije pa dokazujejo, da naj bi razhudniki nižali slab holesterol. Zelje je tudi bogat vir antioksidantov in nasploh deluje protivnetno, zaradi česar niža tveganje za rakava obolenja. Vendar, šele ko zelje skisamo, postane to živilo zares superživilo.
Ida Horvat, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji | Dogoše | Nad reko 15 | 2000 Maribor
Davčna številka: SI40014177 | IBAN SI56 0417 3011 2586 445 (NOVA KBM d.d.)
solate.horvat@siol.net | zelenjava.horvat@siol.net | tel.: 041 741 584
Copyright © 2021 mStudio.